Love what you do and do what you love ...

Hoe graag stap jij ’s ochtends de deur uit om te gaan werken?  Hoeveel goesting heb je om je tanden in de dag te zetten? Waarom werk je überhaupt?  Zou het leven écht zoveel mooier zijn mocht elke dag een vakantiedag zijn?

Ik durf hier volmondig ‘neen’ op antwoorden! 

Voor mij is ‘werken’ meer dan alleen mijn boterham verdienen en voorzien in mijn levensonderhoud.  Ik zie de dag als een kans om positief bij te dragen aan de wereld.  Klinkt mooi, hoor ik u denken … Ik deel graag hoe ik ernaar kijk!

In mijn beleving heeft elke mens naast voorzien in primaire behoeften als onderdak, voeding, warmte, … ook behoefte aan zingeving, bijdragen, ontwikkeling, … Hoe mooi zou het zijn mochten deze hand in hand kunnen gaan?  M.a.w. je brood verdienen met datgene waar jij graag mee bezig bent, wat je hart doet zingen.

Dit vraagt een geheel andere benadering dan hoe wij als maatschappij tot nog toe gewend zijn te kijken naar het gegeven ‘gaan werken’.  Overal vandaan komen er signalen dat de huidige benadering ‘werken om je boterham te verdienen’ niet langer in overeenstemming is met hoe mensen hun leven willen ervaren en beleven.  Burn out, bore out, depressie, … het maakt nu onlosmakelijk deel uit van onze maatschappij en wordt rechtstreeks gelinkt aan hoe wij kijken naar en omgaan met ‘werken’.

En tóch is er goed nieuws!  There is another way … Meer en meer mensen worden zich bewust van dit spanningsveld.  Waarom zou ik de hele dag bezig zijn met iets waar ik niet van hou, waar ik niet achter sta, op een plek waar ik niet wil zijn?  Hoe zou het zijn mocht je jezelf de vrijheid gunnen om out of the box te denken?  Wat zou het met je doen mocht je hobby je werk zijn?  Hoe zou dat voelen?  Alleen al je zelf toestaan over die vraag na te denken, zet dingen in beweging …

Ik wil iedereen van harte uitnodigen die oefening te maken en stil te staan bij hoe jij ‘gaan werken’ ervaart.  Wat zou je graag anders zien?  En hoe zou het voelen als je een toverstokje had om daadwerkelijk verandering te brengen in hoe jij zelf kiest om invulling te geven aan het voorzien in je levensnoodzakelijke behoeften? 

Hierbij kunnen / durven stilstaan laat je meer verbondenheid voelen met hoe jij ‘zin’ wil geven aan jouw leven.  Hoe wil jij positief bijdragen aan je omgeving?  Wat zou jij graag geven?  Wie wil jij graag zijn?  Vanuit die helderheid elke dag bezig zijn met wat je graag wil doen, zet ook een aantal andere ‘vaste’ waarden binnen onze maatschappij op losse schroeven.  Denk maar aan de termen ‘vakantie’ en ‘pensioen’.  Waarom zou je kiezen voor deze twee geïnstalleerde concepten als je vanuit vrije keuze elke dag doet wat je graag doet? 

Ik kan vertellen dat mijn leven veranderde op het moment dat ik, hoe spannend ook, durfde stilstaan bij dit vraagstuk.  Ik wens het jullie allen toe: doen wat je graag doet op een plek waar je graag wil zijn.  Het leven is meer dan ‘je boterham verdienen’ alleen …  Dat geloof ik écht

Geschreven door Sarah Schroyens

Sarah, haar grootste talent is haar empathisch vermogen. Dit in combinatie met haar geduld  en bereidwilligheid om te blijven leren, maken van haar het perfecte luisterend oor om ondernemers te ondersteunen op hun persoonlijke en professioneel groeipad