Zelfkennis is het begin van alle wijsheid.

Vandaag wil ik graag de aandacht brengen naar het hart van je organisatie. Daar waar de mogelijkheden om te groeien het grootst zijn, zullen ze ook het duidelijkst voelbaar zijn voor jou én voor je organisatie …. Én het meest effectief

Je onderneming doen groeien, start bij het hart!

Met hart en ziel bouw je elke dag aan je bedrijf. Jij geeft elke dag het beste van jezelf op jouw manier. Dat is hoe je altijd al gewend bent om de dingen te doen. En toch … Een snel veranderende samenleving stelt je voor nieuwe uitdagingen. Te midden van al deze drukte, houd je mogelijks ternauwernood je hoofd boven water: worstelen met je energiepeil, botsen op steeds dezelfde struikelblokken en niet weten waarom, jezelf tegen komen, …

Wat kan je doen om jezelf én je onderneming opnieuw in rustiger vaarwater te brengen? Hoe kan je werken aan een ‘sterk en evenwichtig hart’? Hoe kom je opnieuw bij wat jou drijft?

Hoog tijd om even stil te staan!

Om als ondernemer, en als mens, te kunnen groeien, is even ‘stoppen’ een eerst stap. Dan kan er ruimte komen voor enkele prangende vragen: Waarom doe ik wat ik doe? Waar wil ik eigenlijk naartoe? Wat maakt dat dit of dat mij steeds zo veel moeite kost? Waar voel ik mij op mijn honger zitten? Welke competenties zou ik graag verder aanscherpen? Waar heb ik geen ruimte voor en vraagt toch (heel dringend) mijn aandacht?

De groei van jouw onderneming zal hand in hand gaan met je persoonlijke groei. Moeilijkheden die je ervaart binnen je onderneming zijn een rechtstreekse weerspiegeling van je eigen groeipad. Verbinding maken met wat jou drijft, ontdekken waar jij van nature graag mee bezig wil zijn, zal een nieuwe wind doen waaien doorheen je onderneming.

Hier kan een KernTalentenanalyse heel wat helderheid brengen en jou opnieuw op het ‘juiste’ spoor zetten. Zo’n analyse biedt je meteen zicht op jouw troeven als ondernemer en ook op je grootste valkuilen. Wat geeft je goesting om aan de dag te beginnen en waarvoor blijf je liever in je bed? Jouw KernTalentenprofiel maakt het mogelijk om een verder persoonlijk groeitraject uit te stippelen, al of niet onder begeleiding. Onder het moto ‘Zelfkennis is het begin van alle wijsheid’, beginnen we gewoon bij het begin!

Een sterk, evenwichtig en gelukkig hart zien wij als dé basis voor een gezonde en groeiende onderneming.

Deze methode is ook ruim toe te passen doorheen je hele bedrijf. Zit de juiste man op de juiste plaats? Welk soort profiel is er nodig om een bepaalde vacature in te kunnen vullen? Kunnen je medewerkers hun Sterke KernTalenten uitleven binnen hun huidige functie m.a.w. gaan ze gemotiveerd aan de slag? Zijn er indicaties voor burn-out of bore out binnen jouw bedrijf? Het hoeft niet gezegd dat deze gegevens je een schat aan informatie bieden om gericht te kunnen werken aan een tevreden en gemotiveerd team!

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat zo’n analyse kan betekenen voor jou en je bedrijf? Vul het contactformulier in.

Geschreven door Sarah Schroyens

Sarah, haar grootste talent is haar empathisch vermogen. Dit in combinatie met haar geduld  en bereidwilligheid om te blijven leren, maken van haar het perfecte luisterend oor om ondernemers te ondersteunen op hun persoonlijke en professioneel groeipad